Autobeveiliging in 5 klassen

Autobeveiliging in 5 klassen

Een auto is voor de meeste mensen niet zomaar een vervoersmiddel, maar een kostbaar en vaak dierbaar iets dat je zo goed mogelijk wilt beveiligen. Daarbij: een uitgebreid beveiligingssysteem kan ook verplicht worden door je autoverzekering. Want als je een dure auto hebt, is deze gevoeliger voor diefstal en beschadigingen, daarom kunnen extra beveiligingsmaatregelen verplicht zijn. Deze kan ik voor je inbouwen.  

Elektronische beveiliging 

Een elektronisch veiligheidssysteem draait op de al aanwezige spanningsbron in het voertuig, zoals een accu. Deze systemen zijn verkrijgbaar in verschillende klassen: klasse 1 tot 5, waarbij 5 het meest uitgebreid is.  

Goed om te weten: valt je auto in een hogere klasse, dan is deze ook uitgerust met de beveiligingsonderdelen van voorgaande klassen. 

Klasse 1: startonderbreker 

Bij klasse 1 heeft de auto alleen een startonderbreker die de startmotor en brandstoftoevoer onderbreekt. Is je auto gebouwd na 1997? Dan heeft deze standaard een startonderbreker. Let op, deze is niet altijd goedgekeurd door de Kiwa SCM. 

Klasse 2: alarmsysteem 

De auto heeft nu inbraakdetectie. Dit is een alarmsysteem met een startblokkering, extra interieurbeveiliging, inbraakbeveiliging van deuren en het kofferdeksel en de motorkap zijn voorzien van noodstroom sirene. M.a.w.: als mensen aan je auto rommelen, gaat een alarm af en knipperen de lichten. 

Klasse 3: alarmsysteem met hellingshoekdetectie 

Deze klasse heeft alle onderdelen van klasse 2 en is daarnaast uitgebreid met een extra sensor voor hellinghoekdetectie. Dus wordt de auto met een krik opgetild om deze weg te slepen, dan gaat het alarm af. Vanaf deze klasse is een up-to-date certificaat verplicht.  

Klasse 4: voertuigvolgsysteem 

Het voertuig heeft nu minimaal een klasse 1 alarmsysteem en is daarnaast uitgebreid met een voertuigvolgsysteem met een meldkamerabonnement dat 24/7 live te volgen is. Na het melden van diefstal of bij een verstoring van het GPS- of GSM-signaal, wordt een extra startblokkering ingeschakeld via de meldkamer of de ingebouwde software.  

Klasse 5: uitgebreid voertuigvolgsysteem 

Dit is het meest uitgebreide systeem met niet alleen een startonderbreker en een alarmsysteem met inbraakdetectie & hellingdetectie, maar daarnaast ook een voertuigvolgysteem dat direct wordt ingeschakeld zodra het alarm afgaat. Het verschil tussen klasse 4 en 5, is dat je bij klasse 4 eerst een melding moet doen van diefstal voordat het voertuigvolgsysteem wordt ingeschakeld. Bij klasse 5 wordt het volgsysteem direct geactiveerd zodra een poging tot inbreken wordt gedetecteerd. 

Er is ook nog een tussensysteem: klasse TV. Dit is een peilzender terugvindsysteem met een interne accu die 3+ jaar meegaat. Dit systeem geeft 1 keer per dag een melding van de locatie waar de auto zich bevindt. Na melding van diefstal, zal de zender bij de eerstvolgende positiemelding actief blijven en live de locatie blijven uitzenden.  

Mechanische beveiliging 

Met mechanische beveiliging implementeren we bijvoorbeeld een fysiek, speciaal ontwikkeld slot in de auto of camper op de versnellingsbak of het stuur. Dit doen we vooral bij campers.  

Autobeveiliging in 5 klassen

Gerelateerde projecten

Bentley GTC Voertuigvolgsysteem
Bentley GTC Voertuigvolgsysteem Autobeveiliging
icon

Deek Automotive © Copyright . Ontwerp en realisatie door Boks.