RRS-keurmerk

RRS-keurmerk

Een eerlijke, sluitende rittenregistratie – liefst bijgehouden in een systeem met het RRS-keurmerk – is belangrijk voor de belastingdienst. Met deze rittenregistratie bepaalt de belastingdienst namelijk of jij of je werknemer(s) wel of niet bijtelling moet betalen over het privégebruik van een zakelijke auto. Lees hier meer over ritregistratie en bijtelling.

RRS-keurmerk

Keurmerk voor de belastingdienst 

Er zijn verschillende systemen in omloop die de privé- en zakelijke kilometers kunnen bijhouden, maar niet elk systeem is betrouwbaar. Daarom heeft de belastingdienst het RRS-keurmerk ontwikkeld. RRS staat voor RitRegistratieSysteem en een systeem met het keurmerk voldoet aan strenge regels als het gaat om privacy en fraude.  

Het keurmerk RitRegistratieSysteem (RRS) is het enige, onafhankelijke systeem dat een sluitende rittenadministratie bijhoudt voor fiscale toepassingen. Kort gezegd: een systeem met dit keurmerk zorgt voor een rittenregistratie die wordt geaccepteerd door de belastingdienst. 

Ritten in de cloud 

Een RRS, RitRegistratieSysteem, is een kastje dat ik installeer in je auto. Dit kastje en de bijbehorende software vormen samen je rittenregistratie voor de belastingdienst en maken het mogelijk om elke rit te registreren als een zakelijke of privérit. Het systeem houdt dit bij op basis van je GPS-locatie en stuurt de ritten door naar de cloud. Het enige dat de bestuurder hoeft te doen, is aan het begin van de rit met een fysieke knop aangeven of het een zakelijke rit is, of privé.  

Geotrack 

Ik bouw in principe alleen het ritregistratiesysteem in van Geotrack, dit is het neusje van de zalm als het gaat om rittenregistratie voor de auto. Geotrack heeft het Keurmerk RRS, dit betekent dat de software van Geotrack fiscaal is goedgekeurd door de belastingdienst. Zo heb je een sluitende én door de belastingdienst geaccepteerde rittenregistratie van de auto. Meer weten over ritten registratie met het RRS-keurmerk en Geotrack

Contact

Gerelateerde projecten

Volkswagen Transporter T5 GP Ritregistratie
Volkswagen Transporter T5 GP Ritregistratie Ritregistratie
icon

Deek Automotive © Copyright . Ontwerp en realisatie door Boks.