Waarom ritten registratie?

Waarom ritten registratie?

Ritten registratie zonder een ritregistratiesysteem als Geotrack, lijkt simpel: voordat je wegrijdt in de bedrijfsauto, noteer je of het een zakelijke of privérit is en klaar is Kees. Dat handmatig bijhouden kan al op een stukje papier of in een Exel-documentje, zolang je deze paperassen maar bewaart als bewijs voor de belastingdienst. Echter, in de praktijk blijkt het handmatig bijhouden van de ritten registratie lastiger dan gedacht.  

Waarom ritten registratie?

Ritten worden vergeten te noteren, papiertjes raken kwijt en een vergissing is snel gemaakt. Immers, de rit van en naar je werk valt onder de zakelijke noemer, maar die omweg naar de supermarkt of om de kinderen naar school te brengen, valt onder privékilometers. Zo zie je door de bomen al snel het bos niet meer. 

Bijtelling over privékilometers 

Maak je jaarlijks meer dan 500 van deze privékilometers, dan moet je bijtelling betalen voor het gebruik van een zakelijke auto. Lees hier meer over ritten registratie en hoe de bijtelling berekend wordt. (link)  

De belastingdienst controleert gezien en ongezien of je ritten registratie klopt. Klopt deze niet, dan word je aangemerkt als fraudeur en betaal je een boete. Daarom stappen veel bedrijven die hun werknemers privékilometers (laten) maken in de bedrijfsauto, over op een elektronisch RitRegistratieSysteem (RRS) zoals Geotrack.  

Geotrack 

In principe bouw ik alleen het rittenregistratiesystem in van Geotrack. Dit systeem heeft het RRS-keurmerk en is dus goedgekeurd door de belastingdienst om te gebruiken voor de rittenregistratie van je bedrijfsauto's. Zo heb je een sluitende ritten registratie voor de belastingdienst.  

Geotrack is een innovatief GPS-volgsysteem voor ritten registratie, kilometerregistratie en tijdregistratie. Met dit systeem houd je alle ritten bij in de cloud, deze zijn 24/7 in te zien via je browser of de Geotrack-app.  

Overigens registreert Geotrack daarnaast ook extra informatie, zoals start- en stoplocaties, reisduur, rijsnelheden en hoelang de auto stilstond op de stoplocatie. Het systeem kan dus veel meer dan alleen het bijhouden van de ritten en heeft nog veel meer opties dan alleen de bovenstaande. 

Meer weten over de mogelijkheden van Geotrack? Neem dan contact op. Ook over ritten registratie in het algemeen vertellen we je graag meer.  

Contact

Gerelateerde projecten

Volkswagen Transporter T5 GP Ritregistratie
Volkswagen Transporter T5 GP Ritregistratie Ritregistratie
icon

Deek Automotive © Copyright . Ontwerp en realisatie door Boks.